Diensten

Brandblussercheck.nl controleert alle merken brandblussers, brandslanghaspels en noodverlichting.

Wettelijk verplicht

Brandblusmiddelen vormen een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsveiligheid. In de meeste gebouwen zijn brandslang haspels aanwezig en afhankelijk van de risico’s in het gebouw zijn er ook draagbare blustoestellen aanwezig. De wettelijke vereisten met betrekking tot het aantal en de soort blustoestellen liggen vastgelegd in de Nederlands-Europese norm NEN 4001. Ook is het een wettelijke verplichting om periodiek de aanwezige brandblusmiddelen in het bedrijf te laten keuren door een gecertificeerd bedrijf. Een brandblusser heeft een maximale levensduur van twintig jaar, mits de brandblusser jaarlijks onderhouden wordt en op de helft van de levensduur een revisie heeft ondergaan. Sproeischuimblussers dienen daarnaast ook nog om de vijf jaar nagevuld te worden. De NEN norm, branchevereniging, brandweer en verzekeringsmaatschappij eisen dat de controle en het onderhoud door een gediplomeerde monteur wordt uitgevoerd.

Diensten

Bij Brandblussercheck kunt u terecht voor al het onderhoud en de controle van uw brandblusmiddelen zoals sproeischuimblussers, poederblussers, schuimblussers en koolzuursneeuwblussers. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor het onderhoud en de controle van verrijdbare blustoestellen en brandslang haspels. Wij beschikken over alle kennis en ervaring die nodig is om alle typen blustoestellen en brandblusmiddelen te onderhouden. Het op tijd onderhouden en, indien nodig, reviseren van uw brandblusmiddelen bespaart u een hoop kosten en bovendien zorgt het voor een langere levensduur an uw brandblusmiddelen. Onze monteurs zijn REOB-gecertificeerd. Zij hebben een erkende opleiding voor het onderhoud en de controle van brandblusmiddelen en worden periodiek bijgeschoold.

Naast het onderhoud leveren wij ook kwalitatieve brandblusmiddelen die conform de laatste regelgeving en van A-klasse kwaliteit zijn. Bovendien kunnen wij deze brandblusmiddelen tegen een zeer scherpe prijs aanbieden. Neem vrijblijvend contact op voor een offerte.

Totaaloplossingen

Op zoek naar een op maat gemaakte dienst? Dat is mogelijk bij ons! Bij Brandblussercheck bestaat de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten. Op deze manier hoeft u nergens meer naar om te kijken. Wij houden namelijk voor u bij wanneer de controle plaats moet vinden en nemen daarvoor ruim van te voren contact met u op. Ook kunnen wij bij de initiële plaatsing niet alleen de brandblusmiddelen leveren maar ook conform de NEN-normen installeren. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

KIWA Logo

Wij keuren op basis van de volgende NEN-normen

NEN 2559
NEN 2559-2001
NEN-EN 673-3
EN 671-3